Totul despre CE, CAND SI CUM trebuie sa faca angajatorii pentru Somajul Tehnic

SOMAJUL TEHNIC – Ghid Practic detaliat actualizat la zi!

Important: Lucrarea este actualizata cu prevederile OUG nr. 32/2020 publicata in Monitorul Oficial nr. 260/30 martie 2020


Procedura si Legislatia explicata
+ Studii de Caz si Modele de calcul


Aflati informatii complete despre procedura pe care
trebuie s-o urmati din lucrarea Ghid practic. Somajul tehnic!

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii:

"Angajatorii sa nu apeleze din prima la clauza de forta majora care lasa oamenii fara serviciu de a doua zi. O solutie este somajul tehnic, prin care angajatul primeste 75% din venit."

Draga angajator,

Traversam o perioada de criza.
Amenintarea coronavirusului impune o masura neobisnuita, anume sa va trimiteti angajatii acasa, pentru a reduce riscul raspandirii bolii (sau poate ca angajatii insisi vor sa stea acasa), iar impactul acestei situatii asupra afacerii dvs. e major.


Fara angajati, treaba pur si simplu nu mai merge, vanzarile scad, conturile firmei nu mai sunt alimentate si asta va creeaza mari probleme, pentru ca dvs. trebuie sa le platiti in continuare salariile si contributiile aferente. Ce e de facut?

Va permiteti oare sa concediati o parte din angajati,
ca sa nu mai fiti nevoit sa le platiti salariile degeaba?


Intrebarea devine si mai sensibila daca priviti lucrurile in perspectiva:
povestea cu coronavirus n-o sa tina o vesnicie - poate ca in cateva saptamani amenintarea va disparea complet si piata va reveni la normal. Numarul comenzilor va creste, volumul de munca din firma va creste si el si veti avea nevoie… sa angajati oameni.

Oameni competenti, experimentati, care sa faca treaba buna din prima zi. Ati avut astfel de oameni, dar contextul cu coronavirus v-a fortat sa renuntati la serviciile lor si ei si-au gasit intre timp alte joburi. Nu mai sunt disponibili.

Cat va costa sa cautati altii, sa ii testati, sa ii invatati procedurile firmei, sa ii specializati pe la tot felul de cursuri? O avere!!! Iata cum ceea ce economisiti acum nemaiplatind cateva salarii veti pierde inzecit mai tarziu. Repetam, criza aceasta n-o sa tina o vesnicie.

Solutia este sa va trimiteti angajatii in somaj tehnic!


IMPORTANT!
Informatiile din lucrare sunt actualizate cu prevederile OUG nr. 32/2020 publicata in Monitorul Oficial nr. 260/30 martie 2020.

Ce avantaje va aduce
trimiterea angajatilor in somaj tehnic?


Somajul tehnic este reglementat de Codul muncii care, la art. 53, face urmatoarele precizari privind intreruperea sau reducerea activitatii angajatorului:

Art. 53
(1) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare a activitatii, salariatii implicati in activitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat.
(2) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare prevazute la alin. (1), salariatii se vor afla la dispozitia angajatorului, acesta avand oricand posibilitatea sa dispuna reinceperea activitatii.

Cu alte cuvinte, trimiteti oamenii acasa pentru perioada necesara, fara ca asta sa insemne incetarea raporturilor de munca. Ei raman in continuare angajatii dvs. si vor veni la lucru imediat ce ii veti chema din nou.

Iar dvs., angajatorul, reduceti astfel nu numai cheltuielile cu salariile si contributiile, ci si cheltuielile indirecte pe care le atrage dupa sine simpla prezenta a unui angajat in firma: consumabile, decontari diverse, energie electrica, apa la baie, convorbiri telefonice in interes personal.

De asemenea, lucrarea este actualizata cu prevederile OUG nr. 32/2020 publicata in Monitorul Oficial nr. 260/30 martie 2020.

Somajul tehnic chiar constituie o solutie!
De ce sa nu profitati?


Somajul tehnic inseamna mai putin stres pentru dvs. si mai multe lichiditati in contul firmei. Sunt beneficii reale, concrete, dar… cum procedati?

• Ce pasi trebuie sa urmati?
• Ce documente trebuie sa depuneti si unde?
• Cum apar persoanele aflate in somaj tehnic in declaratiile de la pensii, somaj, sanatate, concedii medicale?
• Puteti trimite in somaj tehnic orice angajat sau exista restrictii?

• Somajul tehnic se poate aplica doar unui anumit departament din firma?

Sunt doar cateva dintre intrebarile pe care vi le puneti si solutiile nu sunt deloc evidente.

Vesti bune, insa!
Toate raspunsurile pe care le doriti, legislatia aplicabila, procedurile, formularele necesare (gata scrise, trebuie doar sa le completati si sa le dati print) sunt disponibile acum in lucrarea cu vizualizare in www.rsonline.ro - Ghid practic. Somajul tehnic. Orice tine de somaj tehnic gasiti aici. Este cel mai potrivit instrument de lucru, 100% clar, 100% sigur si 100% eficient, gata sa va ajute sa traversati cu eleganta perioada dificila creata de coronavirus

Lucrarea Ghid practic. Somajul tehnic” contine:

1) Regimul juridic al somajului tehnic
2) Definirea somajului tehnic
3) Conditii de fond privind somajul tehnic
4) Angajatorii care reduc sau intrerup temporar activitatea total sau partial ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului sars-cov-2, pe perioada starii de urgenta decretate, conform unei declaratii pe propria raspundere a angajatorului
5) Angajatorii care suspenda activitatea pentru protectia salariatilor si nu beneficiaza de facilitati de la bugetul asigurarilor pentru somaj
6) Modele de formulare editabile pentru angajatori
Modelele formularelor necesare pentru implementarea somajului tehnic sunt grupate in doua parti dupa cum angajatorul beneficiaza sau nu de facilitati de la buget in vederea acordarii sumelor necesare platii indemnizatiei

I. Modele de formulare pentru angajatorii pentru care indemnizatia este suportata din bugetul asigurarilor pentru somaj (angajatorili reduc sau intrerup temporar activitatea total sau partial ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului SARS-CoV-2, pe perioada starii de urgenta decretate, conform unei declaratii pe propria raspundere a angajatorului)

1. Nota de fundamentare
2. Informarea salariatilor
3. Decizia angajatorului de suspendare a activitatii
4. Decizia individuala de suspendare a contractului de munca
5. Cerere semnata si datata de reprezentantul legal
6. Declaratie pe propria raspundere
7. Lista persoanelor care urmeaza sa beneficieze de indemnizatia de somaj tehnic,
asumata de reprezentantul legal al angajatorului

II. Modele de formulare pentru angajatorii care NU beneficiaza de facilitati si suspenda contractele conform dispozitiilor din Codul muncii

1. Nota de fundamentare
2. Informarea si consultarea salariatilor
3. Proces-verbal incheiat cu reprezentantii salariatilor/reprezentantii sindicatelor avand ca obiect convocarea acestora
4. Decizia angajatorului de suspendare a activitatii
5. Decizia individuala de suspendare a contractului de munca
6. Decizia de incetare suspendare CIM
3 intrebari delicate despre somajul tehnic

  1. Somajul tehnic constituie vechime in munca?
  2. Un pensionar reangajat cu contract de munca pe perioada determinata poate beneficia de indemnizatia de somaj tehnic?
  3. Cum trebuie sa procedeze angajatorul daca un salariat se afla in concediu medical in momentul in care intreg departamentul intra in somaj tehnic?
(raspunsurile le gasiti in sectiunea de probleme si solutii din lucrarea Ghid practic.Somajul tehnic)

IMPORTANT!
Informatiile din lucrare sunt actualizate cu prevederile OUG nr. 32/2020 publicata in Monitorul Oficial nr. 260/30 martie 2020.


Pretul lucrarii este de 130 lei + TVA!
Dar primele 100 de comenzi beneficiaza de pretul special de doar 81 lei + TVA!


 
Ca sa intrati in posesia informatiilor din lucrarea Ghid practic. Somajul tehnic (cu vizualizare in rsonline.ro) nu trebuie decat sa completati cu datele dvs. formularul de mai jos. Apoi, imediat dupa confirmarea platii puteti accesa oricand lucrarea.

Garantie 100%

In plus, beneficiati de GARANTIE integrala timp de 30 de zile!
In aceasta perioada puteti renunta la lucrare. Veti primi inapoi intreaga suma achitata!

Scapati de problemele de personal create de coronavirus!
Dati clic chiar acum pe butonul de comanda de mai jos!

 

Cu desebita consideratie,

Maria Ungureanu
Divizia Editoriala Legislatia Muncii si HR
Rentrop & Straton


Formular de comanda

Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Cumparati de 247 Lei si livrarea este gratuita!
Doar in luna aprilie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.

Bifati produsele dorite:


Persoanele care au comandat produsul Ghid practic. Somajul tehnic - vizualizare in rsonline au fost interesate si de:


Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.

termenii si conditiile site-ului!

* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.